piątek, 27 stycznia 2017

Młody wygląd w zasięgu ręki: BYAS Face Lifter

W Wellness Center przy hotelu New Skanpol wykonywane są zabiegi odmładzające z użyciem nowoczesnego systemu BYAS Face Lifter. 

zabieg kosmetyczny w hotelu New Skanpol nad morzem


Dla kogo przeznaczony jest zabieg i jakie efekty pozwala uzyskać?

Zabieg zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry. Dzięki niemu możemy wyeliminować takie problemy jak:
  • zmarszczki na czole
  • zmarszczki pod oczami
  • kurze łapki
  • cienie pod oczami
  • bruzdy w okolicach nosa i ust
  • podwójny podbródek 
  • zwiotczałe mięśnie twarzy i szyi


Wykonanie zabiegu szczególnie zaleca się kobietom po 30 roku życia. W tym wieku zawartość kwasu hialuronowego w skórze spada, a co za tym idzie pojawiają się pierwsze zmarszczki i przebarwienia. Zmniejsza się elastyczność skóry, która z upływem lat zaczyna wiotczeć. 

Jak działa Face Lifter?

System wykorzystuje cztery zaawansowane technologie odmładzania skóry:
  • jonoforeza – umożliwia dokładne oczyszczenie porów skóry przy użyciu minimalnego natężenia prądu; podczas zabiegu bogate składniki stymulujące zawarte w kompleksie BYAS przedostają się w głąb skóry i rozpoczynają akcję regenerującą
  • elektryczna stymulacja mięśni i mikrowibracje - aktywują skurcze mięśni twarzy wzmacniając je; w efekcie poprawiają kontur twarzy; jest to również doskonały sposób na głęboki masaż twarzy
  • radiofrekwencja – za pośrednictwem fal radiowych o różnych częstotliwościach następuje redukcja tkanki tłuszczowej; radiofrekwencja to skuteczny sposób na likwidację podwójnego podbródka, wyszczuplenie szyi i podniesienie policzków.


Korzyści płynące ze stosowania systemu BYAS Face Lifter
  • głębokie oczyszczenie skóry twarzy
  • odżywienie, wygładzenie oraz poprawa kolorytu skóry
  • wzmocnienie metabolizmu tkanek tłuszczowych w okolicach podbródka i szyi
  • przywrócenie miękkości i gładkości skórze
  • zabezpieczenie skóry przed działaniem czynników zewnętrznych
  • skuteczne zwalczanie wolnych rodników
  • poprawa wyglądu skóry wokół oczu i ust
  • ujędrnienie skóry twarzy dzięki tzw. termo liftingowi


Zabiegi są bezpieczne dla zdrowia i nie są czasochłonne. Kompleks specjalnych składników odżywczych w formie kremu lub serum dodatkowo wzmacnia działanie Face Lifter'a i zapobiega powstawaniu nowych zmarszczek. 

wtorek, 24 stycznia 2017

XX BAL OWOCÓW MORZA w Hotelu New Skanpol

Aromatyczne krewetki, świeże małże, sycące ryby i homary, a wszystko podane w towarzystwie apetycznych dodatków. Już po raz dwudziesty zapraszamy Państwa na niepowtarzalny Bal Owoców Morza w Hotelu New Skanpol! 

bal owoców morza Kołobrzeg

Bal Owoców Morza, który stał się już naszą kołobrzeską tradycją, odbędzie się w ostatnią sobotę karnawału 25 lutego 2017 r. w hotelowej restauracji „Skandynawia”.

A w programie:
  • Aperitif
  • kolacja Frutti di Mare
  • całonocny bufet szwedzki
  • open bar z nieograniczonym dostępem do wybranych napojów i alkoholi
  • zabawa taneczna przy muzyce zespołu Osada Art
  • niespodzianka artystyczna

Frutti di Mare na europejskich stołach

Owoce morza zyskały popularność już w średniowiecznych Włoszech. Włosi sprowadzali z Francji świeże skorupiaki i mięczaki morskie. Zajadała się nimi zarówno arystokracja, jak i pospólstwo. Z czasem przysmaki nazywane po włosku  frutti di mare stały się towarem luksusowym. Serwowano je na ekskluzywnych przyjęciach w otoczeniu bogatych dekoracji. Nic więc dziwnego, że owoce morza zostały ogłoszone narodowym specjałem kuchni francuskiej.

Świeże owoce morza zagościły na polskich stołach dopiero w XVIII wieku za panowania Augusta III. Szybko przypadły do gustu magnatom, dla których aromatyczne ostrygi były ciekawą alternatywą dla ciężkiej staropolskiej kuchni.

Jedzenie z pasją

Morskie stworzenia spożywane w wielu krajach uważane są za magiczne. Mają dużą wartość odżywczą, zawierają łatwo przyswajalne białko, kwasy tłuszczowe omega-3  i cenny jod. Ze względu na małą kaloryczność i niski poziom tłuszczu mogą być spożywane przez osoby zmagające się z nadwagą. Frutti di mare - a w szczególności ostrygi - w wielu kulturach uważane są za naturalny afrodyzjak.

Owoce morza przygotowuje się na rozmaite sposoby. Można je gotować, smażyć i faszerować, choć jak podkreślają koneserzy morskich przysmaków, najlepiej smakują spożywane na surowo. Frutti di mare świetnie sprawdzą się zarówno jako aperitif, jak i baza zup oraz dań głównych.

Informacje na temat jubileuszowego Balu Owoców Morza znajdą Państwo na http://newskanpol.pl/oferta-lokalna/xx-bal-owocow-morza-96-42

Udział w Balu Owoców Morza możliwy jest po wcześniejszej rezerwacji stolika, której dokonać można telefonicznie pod numerem 601 220 137, lub pisząc e-mail na adres: a.zyser@newskanpol.pl
.

Ostatnie wolne miejsca!