środa, 7 czerwca 2017

New Skanpol - więcej niż hotel

Gdyby kazano nam wymienić trzy cechy będące wyznacznikiem udanych wakacji, zapewne byłaby to sprzyjająca relaksowi atmosfera, ładny hotel i dobre jedzenie. Dziś skupimy się na tym ostatnim. Zwłaszcza że coraz większą popularnością cieszą się książki i programy telewizyjne poświęcone turystyce jedzeniowej, tzw. foodhiking. 

apetyczny deser


Wystarczy przypomnieć sobie wszystkie te wakacyjne wyjazdy, które zaliczyliśmy do nieudanych właśnie ze względu na gorszej jakości jedzenie. Współczesny turysta przykłada wielką wagę nie tylko do potraw, jakie się mu serwuje, ale także do sposobu ich podawania, wystroju restauracji, czy ogólnej atmosfery jaka panuje w lokalu. Mówi się nawet, że turysta XXI wieku „smakuje” lokalną kulturę i tradycję, poznaje nowe otoczenie za pomocą zmysłu smaku. 

Baza restauracyjna Hotelu New Skanpol

Mając na względzie zróżnicowane potrzeby Gości Hotelu New Skanpol dokładamy wszelkich starań, aby nasza baza gastronomiczna w pełni odpowiadała ich oczekiwaniom. W restauracjach serwujemy zarówno lokalne tradycyjne przysmaki, jak i dania zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata. 

Restauracja Skandynawia

Spożywanie posiłków w restauracji ze wspaniałym widokiem na zabytkowy park potrafi w mgnieniu oka poprawić samopoczucie. W lokalu serwowane są m.in. śniadania i obiadokolacje w formie bufetowej. W cieplejsze dni możemy również zjeść posiłek na tarasie letnim.

Restauracja Sublima

To miejsce, gdzie spełniają się kulinarne marzenia. Kucharze łącząc różnorodne smaki tworzą małe arcydzieła sztuki kulinarnej. Aromatyczne przystawki, zupy i dania rybne zaspokajają gusta najbardziej wymagających smakoszy. W urozmaiconym menu znaleźć można również propozycje deserów oraz dań dla dzieci. Wszystkie posiłki przygotowywane są z najwyższej jakości produktów pochodzących od lokalnych wytwórców.

Nowością w restauracji Sublima jest czerwcowe lunch menu - kuchnia przygotowywana w formie live cooking. Codziennie w godzinach od 13.00 do 16.00 mogą Państwo zobaczyć jak kucharze przygotowują potrawy pochodzące z różnych stron świata. W poniedziałki zapraszamy na dania kuchni amerykańskiej, we wtorki – włoskiej, środy – francuskiej, czwartki – meksykańskiej, a w piątki – angielskiej. 

Warto podkreślić, że o podniebienia Gości dba doświadczony szef  kuchni Rafał Lorenc, ćwierćfinalista programu Top Chef i wieloletni doradca kulinarny. 





Szczegóły znajdą Państwo na stronie restauracji http://restauracjasublima.pl/2017/05/30/lunch-menu/.

Kawiarnia i bar Jensen

Na terenie hotelu znajduje się również klimatyczna kawiarenka z pyszną kawą i deserami. Wszystkie słodkości wyrabiane są w hotelowej pracowni cukierniczej. Natomiast w barze Jansen oraz Night Club Disco Underground serwowane są wykwintne napoje alkoholowe. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz